Добра ждрепка за ЖРК Вардар

Лига на шампионки

19.11.2013 16:11

Mеѓу осумте најдобри во Лигата на шампионките не може да има лесни противнички, но вардарки се задоволни од денешната ждрепка за групите од втората фаза во елитната конкуренција. Дански Mитјиланд, германски Tурингер и Савехоф од Шведска се екипи преку кои македонските ракометни првенки со право можат да се надеваат на полуфинале. Во првото коло од оваа етапа во шампионската конкуренција, Вардар ќе го пречека Турингер, на први или на втори февруари.

За размислувањата по денешната ждрепка погледнете ја изјавата на предводничката на ЖРК Вардар Индира Кастратовиќ.

Mеѓу осумте најдобри во Лигата на шампионките не може да има лесни противнички, но вардарки се задоволни од денешната ждрепка за групите од втората фаза во елитната конкуренција. Дански Mитјиланд, германски Tурингер и Савехоф од Шведска се екипи преку кои македонските ракометни првенки со право можат да се надеваат на полуфинале. Во првото коло од оваа етапа во шампионската конкуренција, Вардар ќе го пречека Турингер, на први или на втори февруари.

За размислувањата по денешната ждрепка погледнете ја изјавата на предводничката на ЖРК Вардар Индира Кастратовиќ.

Тони Стојановски