Шведска

Жена убиена во напад со нож во Шведска

07.07.2022 09:49

Полицијата уапсила 33-годишен маж, додека нападнатата жена била префрлана во болница каде им подлегнала на повредите...

Во шведскиот град Визби на островот Готланд вчера во напад со нож е убиена жена, за време на одржувањето на „Амалдален Неделата“, политички настан што традиционално секоја година се одржува во тоа место.

Полицијата уапсила 33-годишен маж, додека нападнатата жена била префрлана во болница каде им подлегнала на повредите.

Полицијата ги утврдува мотивите за инцидентот. Според првичните информации, лицето што го извршило нападот нема полициско досие.