Повик за аудиција на вокален интерпретатор за Јуниорски Евросонг 2023

26.04.2023 11:17

Maкедонската Радио Телевизија објавува Повик за аудиција на вокален интерпретатор за Јуниорски Евросонг 2023, кој оваа година се одржува во Ница, Франција. Пријавените кандидати треба да се на возраст помеѓу 9 и 14 години на денот на финалната манифестација, 26 ноември 2023 година.

 

Кандидатите, апликациите ги поднесуваат на електронската адреса:

[email protected] 

 

Сите кандидати треба да се државјани на Република Северна Македонија или да имаат регулиран престој во Република Северна Македонија. Пријавата треба да ги содржи основните податоци:

-              Име и презиме

-              Датум и место на раѓање

-              Email адреса и контакт телефон на еден родител.

 

Учесниците на аудицијата ќе исполнат две композиции по сопствен избор на инструментална матрица. Учесниците се обврзани со себе да донесат технички исправен носач на звук - аудио ЦД (wav формат).

 

Аудицијата ќе се одржи на 11 мај (четврток) со почеток од 10.00 часот во студијата на МРТ, а пријавувањето за аудиција е отворено од денот на објавување заклучно со 5 мај 2023 година.

 

Контакт телефон:

078 256 483