Алкараз: Не можам да кажам дали сум посилен од Надал на 20 години

27.05.2023 17:48

Не знам. Кога имал 20 години, времињата биле поинакви. Не можам да кажам дали сум посилен од тој на таа возраст. Постигна големи победи на мои години. Не можам да одговорам на тоа прашање, истакна Алкараз.

Шпанскиот тенисер Карлос Алкараз одговори на прашањето дали е посилен од Рафаел Надал кога имал 20 години.

Не знам. Кога имал 20 години, времињата биле поинакви. Не можам да кажам дали сум посилен од тој на таа возраст. Постигна големи победи на мои години. Не можам да одговорам на тоа прашање, истакна Алкараз.

Тој зборуваше и за тоа дали би сакал да игра со Надал во пар на Олимпијадата во 2024 година.

За мене ова би било остварување на сонот. Секако дека би сакал. Но, да видиме како ќе се чувствува за една година. Се надевам дека се ќе биде добро, нагласи Алкараз.

Во моментов, Алкараз е на првото место на АТП ранг-листата.