Тенис

Калин Ивановски скокна за 50 позиции

19.06.2023 23:15

Ивановски за првпат во кариерата стигна до топ-400 тенисери во светот, а напредокот го забележа благодарение на триумфот на турнирот во Скопје...

Најдобриот македонски тенисер Калин Ивановски забележа нов напредок на АТП-листата, откако скокна за 50 позиции и стигна до 362. место во светот.

Ивановски за првпат во кариерата стигна до топ-400 тенисери во светот, а напредокот го забележа благодарение на триумфот на турнирот во Скопје, кој му донесе 24 бода.