Сенароден собир на МПЦ- ОА

Да кажеме „да“ на светоста на семејството оформено од еден маж и една жена, порача г.г. Стефан

29.06.2023 20:08

Под мотото „Имаме должност да ги заштитиме децата“, Светиот архиерејски синод на МПЦ-ОА одржa сенароден собир против Законот за родова еднаквост и Законот за матична евиденција, пред соборниот храм „Свети Климент Охридски“...

Под мотото „Имаме должност да ги заштитиме децата“, Светиот архиерејски синод на МПЦ-ОА одржa сенароден собир против Законот за родова еднаквост и Законот за матична евиденција, пред соборниот храм „Свети Климент Охридски“. Собрани сме заедно со претставници на сите цркви и верски заедници за да им кажеме „да“ на животот и на светоста на семејството оформено од еден маж и една жена, порача Архиепискот охридски и македонски г.г. Стефан.

Игор Панов известува од пред соборниот храм.