Македонија

Џон Малкович ќе ја посети Македонија

03.07.2023 20:03

Денес, STP Capital Partners Holdings Skopje со задоволство објавува дека меѓународно признаениот актер Џон Малкович ќе биде присутен на фестивалот Охридско лето...

Денес, STP Capital Partners Holdings Skopje со задоволство објавува дека меѓународно признаениот актер Џон Малкович ќе биде присутен на фестивалот Охридско лето, како што вети ко-основачот на STP Capital Partners Holdings (СТП КПХ) / StoneBridge Studios (SBS) D.W. Moffett пред домашните медиуми неколку месеци претходно. Перформансот на славниот глумец на Охридско лето се планира како дел од европската турнеја која е ко-организирана од Artlink Белград и поддржана од СТП КПХ.

Г-ѓа Јованка Вишекруна Јанковиќ, основач на Артлинк Белград, како партнер за регионот, ги претстави г-дин Малкович и претставата Infernal Comedy минатата година на Феликс Ромулијана во Србија и ги иницираше неговите настапи во Македонија и Порто Монтенегро како дел од европската турнеја. СТП КПХ и Артлинк Белград заеднички одиграа клучна улога во олеснувањето на учеството на Малкович во оваа регионална турнеја, како што обезбедија и значително финансиско спонзорство за нејзина реализација.

Во чест на Џон Малкович и промоција на целиот проект Скопје Технолошки Парк, СТП КПХ организира гала вечера (само со покани) „Уметничка и бизнис средба со Џон Малкович“ во Камник Шато на 27 јули со пригодна изведба на Камерата Балканика“, балкански регионален оркестар основан од Г-ѓа Вишекруна Јанковиќ. Винарија Камник е еден од ценетите македонски партнери на СТП КПХ и исто така спонзор на Охридско лето.

Г-дин Џон Малкович е вклучен во проектот Stonebridge Studios како партнер и советник.

„Со непоколеблива посветеност презедовме иницијатива да продолжиме со стекнување на земјиштето за проектот СТП самостојно, без да се потпираме на барањето за обезбедување стратешкиот статус од страна на Владата. Задоволство ни е да ги информираме македонските граѓани дека за време на неодамнешната средба, вицепремиерот Битиќи ја изрази својата Поддршка за проектите и подготвеноста да ја обезбеди потребната помош за нивна успешна реализација“, рече претседателот и извршен директор на СТП КПХ, Иван Видаковиќ.

Видаковиќ продолжи: „Исто така, со задоволство споделуваме дека претседателот на ВМРО ДПМНЕ и лидер на опозицијата, г-дин Христијан Мицкоски и неговиот тим ја дадоа својата поддршка за нашиот проект. Нивниот темелен увид на нашиот бизнис план го нагласува признанието за исклучителната важност и далекусежно влијание за македонската економија на проектот СТП“.