Тенис

Ивановски со пад од четири позиции на АТП листата

04.07.2023 13:58

Првиот македонски рекет Ивановски имаше пад од четири позиции (370)...

Првиот македонски рекет Ивановски имаше пад од четири позиции (370).

Македонските тенисери, Калин Ивановски, Горазд Србљак и Обрад Марковски имаат нов ранкинг на листата која ја објави Асоцијацијата на тениски професионалци (АТП).

Пад на листата имаше и Марковски (14 места) кој сега е 1227. Во игра на двојки сите наши асови назадуваат, па така Ивановски е 592 со 86 поени, Марковски е 1007. со 32 поена, додека Србљак се наоѓа на 1.474.то место со 11 поени.

Додека на нашата ракометарка на ВТА листата Лина Ѓорческа со 295 поени, колку што имаше и минатата недела, има пад од две места и сега се наоѓа на 249. позиција.