Ѓорческа напредува на ВТА листата

02.12.2013 15:11

Лина Ѓорческа по настапите во Анталија направи нов прогрес на листата на најдобрите светски тенисерки. Најдобрата македонска тенисерка  по настапите во Анталија напредуваше за 17 места. Според најновата ВТА листа 19 годишната Ѓорческа е 518 тенисерка во светот со 63 поени. Ѓорческа направи исчекор и во редоследот на игра во двојки за 13 места. Во моментов е на 409-то место.

Редоследот на првите 5 светски тенисерки е следниов:

1.Серена Вилијамс (САД)   13260 поени

2.Викторија Азаренка (Белорусија) 8046

3.Ли На (Кина)  6045

Лина Ѓорческа по настапите во Анталија направи нов прогрес на листата на најдобрите светски тенисерки. Најдобрата македонска тенисерка  по настапите во Анталија напредуваше за 17 места. Според најновата ВТА листа 19 годишната Ѓорческа е 518 тенисерка во светот со 63 поени. Ѓорческа направи исчекор и во редоследот на игра во двојки за 13 места. Во моментов е на 409-то место.

Редоследот на првите 5 светски тенисерки е следниов:

1.Серена Вилијамс (САД)   13260 поени

2.Викторија Азаренка (Белорусија) 8046

3.Ли На (Кина)  6045

4.Марија Шарапова (Русија)   5891

5.Агњешка Радванска (Полска)  5875

 

Златко Калински