5 работи што ги прават успешните луѓе пред 8 часот

03.12.2013 11:10

Вежбање

Утринската гимнастика, јога, или џогинг, пред одењето на работа ќе ви овозможи повќе енергија и свежина во текот на денот.

План на активности

Доколку однапред ги испланирате дневните активности, ќе можете да си дозволите и кратки паузи кои секако ќе ви бидат добредојдени.

Појадок

Секојпат јадете здрав појадок, многу овошје и интегрални житарки, топли напитоци и овошен сок. Така ќе имате доволно енергија во текот на денот.

Визуелизација

Вежбање

Утринската гимнастика, јога, или џогинг, пред одењето на работа ќе ви овозможи повќе енергија и свежина во текот на денот.

План на активности

Доколку однапред ги испланирате дневните активности, ќе можете да си дозволите и кратки паузи кои секако ќе ви бидат добредојдени.

Појадок

Секојпат јадете здрав појадок, многу овошје и интегрални житарки, топли напитоци и овошен сок. Така ќе имате доволно енергија во текот на денот.

Визуелизација

Визуелизирајте ги дневните активности, размислувајте во слики.

Тешките задачи, први

Најдобро е тешките задачи да се извршуваат порано во текот на денот, додека нивото на енергија е сеуште високо. Така полесните задачи ќе останат за пред крајот на денот и поопуштено ќе го поминете слободното време.