Здравје

Гоџи бери - одлично овошје за здравјето

11.09.2023 10:48

Гоџи бобинки, исто така наречени како волници, имаат светло портокалово-црвена боја. Тие се разновидно овошје кое може да се јаде сурово, варено или сушено...

Гоџи бобинки, исто така наречени како волници, имаат светло портокалово-црвена боја. Тие се разновидно овошје кое може да се јаде сурово, варено или сушено и да се користи во сокови, вина, билни чаеви и лекови. Тоа е еден вид цреша што се одгледува во Хиламаја. Во оваа област е една од најчесто користените за големи цели, како за нега на телото, така и за кожата, бидејќи многу козметички производи имаат ваква состојка.

Тие имаат високо ниво на антиоксиданти. Се вели дека бета-каротенот што ќе го најдеме во Гоџи Бери е малку поголем отколку кај морковот. Меѓу сите витамини што ги имаат, ќе најдеме витамин Ц исто така витамин Б и Б1, Б2, како и Б6. Не можеме да заборавиме на минералите. Тие исто така се во рамките на овој вид бобинки. Постојат многу и меѓу нив наоѓаме железо, како и цинк или магнезиум. Без да заборавам на калциум, фосфор или селен. Други од неговите придобивки се исто така аминокиселини и покрај тоа, тие ќе имаат и својства за борба против стресот. Со само неколку лажици, веќе можеме да имаме корист од сите овие квалитети што ги споменавме. Видовме дека тие имаат витамини, минерали и антиоксиданти.

Повеќе од совршена комбинација која ќе му помогне на нашето тело да остане многу здраво. Тие ќе го подобрат нашиот имунолошки систем. Ова е да ви даде поголема сила да спречите појава на инфекции или болести. Така ќе бидеме поздрави и подолго. Тие ќе ви дадат многу поголема виталност, како и енергија. Оттука, ако сте потрошиле вид на болест, природните лекови како овој секогаш се советуваат. Бидејќи тие повторно ќе го натераат вашето тело да заборави на слабоста и да избере да стане посилно со Гоџи Бери. Доколку страдате од болка во зглобовите, ќе видите како ќе се олесни за некое време. Тие ќе ги зајакнат главните органи како што е црниот дроб. Кога барате некои лекови против симптоми на менопауза, ова е едно од најкористените. Тоа ќе ја подобри циркулацијата, покрај тоа што е диуретик и го забрзува метаболизмот.