Сцена

„A New Day“-нов музички спот и нов сингл на Владимир Четкар

13.09.2023 13:00

„A New Day“ или „Нов Ден“ е комплетно авторско дело на Четкар на кое тој е потпишан како композитор, аранжер, текстописец, диригент и изведувач (вокал и гитара).

Промовиран новиот музички спот од новиот сингл на Владимир Четкар-„A New Day“. Видеото се снимаше на повеќе локации во Охрид и е во режија на Бојан Симјаноски.

„A New Day“ или „Нов Ден“ е комплетно авторско дело на Четкар на кое тој е потпишан како композитор, аранжер, текстописец, диригент и изведувач (вокал и гитара).

Песната е снимена со жива инструментација во Чикаго во студиото „Electrical Audio“ на познатиот американски продуцент Стив Албини и во „Hi Fi Studios“ во Милвоки.