Тенис

Ивановски со победа во Португалија

14.09.2023 11:14

Ивановски, ја мина првата пречка во Португалија, славејќи во два сета против Маркус Волтерс од Велика Британија со 6-4, 7-6...

Ивановски, ја мина првата пречка во Португалија, славејќи во два сета против Маркус Волтерс од Велика Британија со 6-4, 7-6.

Ивановски во петтиот гем од првиот сет направи брејк кој беше клучен за да поведе, а во вториот сет после еден загубен свој сервис, мечот влезе во тајбрејк, таму Ивановски имаше 5-1, но успеа Волтерс да се врати на 5-5 и потоа со два поени во серија, македонскиот тенисер победи.