МКЦ

Денес започнува петтото издание на Андерфест Фестивал Скопје

13.10.2023 12:42

На овој јубилеј публиката ќе може да ужива во музиката од алтернативната, рок, панк-рок, метал, хардкор...

Музичкиот фестивал Андерфест ќе се одржи денеска по петти пат во Младинскиот културен центар (МКЦ).

На овој јубилеј публиката ќе може да ужива во музиката од алтернативната, рок, панк-рок, метал, хардкор сцената од нашата држава која ќе покаже дека е одлична и има што да понуди.

Од најавените бендови сите се одлично познати на македонската публика. Се работи за актуелни музички имиња, за кои организаторите очекуваат многу публика и ветуваат забава.

На Андерфест 5 ќе настапат: Преку ред, Ред 18, Конспираси, Луфтанза, Пич Ваис и Последен удар.