Влада

Допрецизирање на мерката за плати

02.12.2023 18:39

Владата во вторник на седница ќе го допрецизира предлогот за субвенционирање на платите...

Владата во вторник на седница ќе го допрецизира предлогот за субвенционирање на платите.

Ќе ги земе предвид и барањата на Стопанската комора за зголемувањето на примањата на вработените да се земе просекот на август, септември и октомври за што се исплатени плати и да се однесува на сите приватни фирми и компании без исклучок.