Здравје

Блог вести

 • Здравје 24.02.2014 11:50

  Нaсмевнувајте се повеќе, за почести - случајни пријателства

  Поголемиот број на луѓе уверени се дека пријателите се свесен избор, но психолозите тврдат дека се работи за - случајност. Често се случува да се зближиме со лица за кои никогаш не би претпоставиле дека можат да ни станат добри пријатели.

 • Здравје 24.02.2014 10:23

  Совети за чувство на среќа

  Престанете постојано да водите сметка за својот изглед. Бидете она што сте и чувствувајте се добро во својата кожа. Бидете природни и ако во душата чувствувате дека нешто треба да направите, да кажете или покажете - направте го тоа без премногу размислување, спонтано.

 • Здравје 19.02.2014 14:11

  Опасности од употреба на аспартам

  Аспартамот е вештачки засладувач кој се користи како замена на шеќер.

 • Здравје 19.02.2014 14:07

  Несакани дејства на сојата

  Сојните растенија, при одгледувањето се прскаат со хемикалии, кои содржат високо количество на пестициди и придонесуваат за  поголемо токсично оптоварување во организмот. Понатаму, обработката на алуминиум од сојните продукти, може да ги оштети бубрезите и нервниот систем.

 • Здравје 19.02.2014 13:31

  Совети за откажување од цигари

  Верувајте во себеси. Верувајте дека можете да се откажете. Помислете на некои од најтешките работи кои сте ги направиле во својот живот и сфатете дека ја имате храброста и одлучноста да ги откажете цигарите.

 • Здравје 19.02.2014 13:25

  Како љубовта влијае на организмот

  Допаминот е хормон кој создава чувство на пријатност. Поради него, на пример, коцкарите чувствуваат задоволство во игрите на среќа, поврзан е со земањето на дрога, но и – со чувството на љубов.

 • Здравје 18.02.2014 11:30

  Богатството на лушпите

  Лушпата од портокалот содржи всушност 4 пати повеќе растителни влакна од самата сочна внатрешност на целиот портокал. Лушпата исто така е полна со флавоноиди кои се познати борци против ракот.

 • Здравје 16.02.2014 19:37

  Знаеме ли колку шеќер содржат нашите омилени пијалоци?

  Експертите од Светската здравствена организација препорачуваат дека мажите не треба да конзумирааат над осум лажички или 32 грама шеќер дневно, додека за жени се доволни шест лажички или 24 грама шеќер дневно.

 • Здравје 11.02.2014 12:59

  За и против за вегетаријанската исхрана

  Добро испланираната вегетаријанска диета може да ги исполни сите потреби на луѓе од сите возрасти, па дури и на деца, како и бремени жени и доилки.

 • Здравје 11.02.2014 12:44

  Престанете да се жалите и почнете да живеете

  Престанете да се жалите дека немате доволно време за себе и станете еден час порано.Ако спиете  седум часа ноќе  и работите осум часа секој ден ,сепак имате уште шеесет и три часа слободно време секоја недела да ги направите сите оние нешта што сакате да ги направите .Ако не сте исполнети или сре

Pages