Здравје

Блог вести

 • Здравје 03.03.2014 10:55

  Храна што ја ублажува болката

  Лососот е преполн со есенцијални масни киселини, особено со омега-3 масни киселини, кои помагаат во намалувањето на воспаленијата во организмот, а на кои се должат најголем дел од болките. Не сакате риба?

 • Здравје 03.03.2014 10:47

  Кога имате постојани кошмари

  Според најновите медицински истражувања, луѓето коишто викаат и стенкаат во текот на сонот имаат поголема склоност за развивање Паркинсонова болест од оние што мирно спијат.Ова е заклучено откако се утврдил

 • Здравје 01.03.2014 10:41

  Утрински секс за поубав ден

  По утринскиот секс ќе ве заплисне нов бран на енергија. Стручњаците пресметаа дека нивото на енергија наутро се зголемува, двојно по утринското водење на љубов.

 • Здравје 28.02.2014 15:17

  Како да се ослободите од утринската укоченост

  Доколку имате болки во грбот и нозете, кои главно се појавуваат од премногу седење или голем физички напор, постои целосно природно решение за овој проблем.
   
 • Здравје 27.02.2014 16:14

  Занемарувачки знаци кои што укажуваат на сериозна болест

  СЕТИЛО ЗА МИРИС

  Слабеење на сетилото за мирис може е знак кој укажува на почеток на Алцхајмерова болест. Промените се случуваат во нервните завршетоци во внатрешноста на носот и  се поврзани со одредени делови од мозокот, кои пак се поврзани со оваа болест.

  НОКТИ

 • Здравје 27.02.2014 13:17

  Велосипедот го подобрува здравјето

  Возењето велосипед е одлично за обликување на телото. Забавно е, а и доста корисно ако сакате да потрошите неколку калории.

 • Здравје 27.02.2014 13:10

  Првите денови од животот на детето

  Во текот на бременоста лошата исхрана, пушењето, алкохолот, лекарствата и стресот, освен што влијаат на мајчиното здравје, можат да остават последици и врз долгорочното здравје на детето.Тој период може трајно да влијае на се, од шанси за развивање дијабетес или срцев удар во постари години, како

 • Здравје 26.02.2014 15:48

  Хомеопатските вакцини алтернатива за конвенционалните

  Хомеопатијата е терапевтска метода која го применува „законот на сличноста“ и корис ти медицински супстанци во многу мали количества. Тие бесконечно мали дози се немерливи со истражувачки инструменти.

 • Здравје 25.02.2014 11:36

  Во каква поза спиете

  Се смета дека спиењето на грб е најдобра поза за вашиот ’рбет и врат, сè додека не користите премногу перници.

 • Здравје 24.02.2014 14:51

  Шеќерот предизвикува зависност како и опојните дроги

  Научните истражувања покажале дека шеќерот предизвикува зависност како од хероин и кокаин,сметаат научниците од САД( Neuroscience Behavioral Review).Хероинот е бела материја која се добива од морфумот, а шеќерот е бела кристална материја која се добива од генетски модифицирана шеќерна тр

Pages