Здравје

Блог вести

  • Здравје 23.06.2024 12:16

    Зошто треба да јадете краставица?

    Овој зеленчук има многу малку калории, но содржи многу нутритивни вредности. За што сè е добро да јадете краставица?

    Хидратација

  • Здравје 21.06.2024 19:11

    Знаци дека вашето тело има недостаток на витамин Ц

    Витамините и минералите се неопходни за целокупното здравје на организмот, а витаминот Ц е меѓу најважните. Повеќето луѓе знаат дека овој витамин го подобрува имунитетот и штити од многу болести.

  • Здравје 18.06.2024 18:20

    Придобивки од консумирање лубеница

    Лубеница ја одржува хидратацијата. Една лубеница со средна големина содржи околу 92 отсто вода, па затоа таа е одлична за да останете хидрирани. Водата е важен дел од функционирањето на телото.

  • Здравје 11.06.2024 10:01

    Диња- полн летен погодок

    Не само што е вкусна и освежува туку е и многу здрава. Богата е со витамините Ц, Б, со бетакаротен, калциум, калиум, магнезиум, фосфор и со железо. Дињата содржи 89 проценти вода, малку шеќер и е одлична летна ужина што ќе ви помогне да ја одржите витата става.

  • Здравје 06.06.2024 10:15

    Кикиритките ни обезбедуваат многу здрави хранливи материи

    Кикиритките се познати како јаткасти плодови, но всушност се мешунки и припаѓаат на истото ботаничко семејство како гравот и грашокот.

  • Здравје 03.06.2024 10:22

    Јаболко-микс од супстанции кои делуваат благотворно на здравјето

    Слободно може да се каже дека секое јаболко е микс од супстанции кои делуваат благотворно и на здравјето и на вашиот изглед. Без разлика дали ќе изберете зелено, црвено или жолто јаболко, телото ќе ви биде благодарно за секој залак што ќе го изедете.

  • Здравје 31.05.2024 10:58

    Клучни придобивки од јогуртот

    Една чаша јогурт може да ви ги задоволи дневните потреби за калциум и витамин Д, коишто се од суштинско значење за одржување здрави коски. Калциумот, исто така, помага за одржување на коскената густина и ги зајакнува коските преку целиот живот.

  • Здравје 28.05.2024 20:26

    Неколку корисни ефекти од оризот

    Белиот ориз е еден од најпопуларните видови храна во целиот свет, но рафинираниот ориз е со полоша репутација, бидејќи од него се отстранети голем дел од хранливите материи на зрното.

  • Здравје 20.05.2024 14:15

    Пуканките одлични за срцето

    Пуканките освен што се добра занимација во кино, тие се одлични и за крвните садови, варење на храната и превенција од рак.

  • Здравје 17.05.2024 19:45

    Совети за чување на овошјето

    Важноста на овошјето не смее да се потценува. За подолго да се сочува јаболкото најдобро е да се чуваат на студено, за да не омекнат. Во фрижидер ќе останат свежи и до неколку недели, но да се проверуваат да не се расипало некое јаболко, бидејќи доколку едно скапе ќе се расипат и останатите.

Pages