Серии

 • Документарна серија Среда, 18:20

  КРВ И МЕД

  Осум досиеа за најголемите тајни на балканската историја. 70 соговорници од 14 држави. Документарниот серијал „Крв и мед“ ексклузивно на МРТ1.

 • Документарна серија Понеделник,16:10

  КАНАДА, ПОКРАЈ БРЕГОТ

  Доживејте ја Канада на еден посебен начин. Недопрени предели со шаренолики пејзажи или еден ден во урбаната џунгла.

  Различни животни приказни кои ни доаѓаат од најдолгата гранична линија во светот.

  Ексклузивен серијал „Канада, покрај брегот“.

 • Документарна серија Петок, 13:15

  АНДРЕ РИЈУ - ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО МОЈОТ СВЕТ

  „Добредојдовте во мојот свет“-  посебно царство каде што музиката владее. Свет посветен на концертите на славниот диригент и композитор Андре Рију низ целиот свет од Австралија до Аргентина, од Америка до Мексико.

 • Играна серија Понеделник- Петок, 09:30 и 19:00

  5+ ФАМИЛИЈА

  5+ Фамилија од понеделник до петок, во 09:30 и 19:00 на МРТ1

 • Играна серија Понеделник- Четврток, 11:30

  ДОРА ИСТРАЖУВА

  Следете ги возбудливите доживувања на девојчето Дора, нејзиното мајмунче Чизма и многубројните пријатели.

  Децата пред малите екрани ќе имаат можност да го научат англискиот јазик, да бројат, да пеат разни песнички и да решаваат многубројни и интересни задачи.

 • Играна серија Петок, 11:20

  НАПРЕД, ДИЕГО!

  Незаборавни доживувања на 8-годишното Латино момче, Диего Маркез кој ги спасува животните насекаде низ светот.

 • Играна серија Понеделник- Петок, 11:45

  МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПРИКАЗНИ

  Не пропуштајте ги најубавите приказни извадени од неисцрпното македонско културно творештво.

  Секој викенд, премиерно на Македонската телевизија.

  Актерска екипа: Шенка Колозова, Владимир Дојчиновски, Гоце Тодоровски, Ванчо Петрушевски, Александар Микиќ и други...