Емисии

 • Музички Петок, 20:15

  СТИСНИ ПЛЕЈ

  Стисни Плеј е емисија која ги третира најновите случувања од домашната музичка сцена.

  Ова е емисија за сите квалитетни и талентирани, млади или веќе докажани музички имиња. Емисијата отстапува простор за промоција на видео спотови, песни, најава за концерти, фестивали и сл.

 • Културни Петок, 18:20

  ВИТРАЖ

  Eмисијата „Витраж“ ви нуди настани, случувања и личности од областа на културното живеење во Макеоднија, како и избори на настани од светската културна сцена.

 • Информативни Четврток, 18:10

  ТУНЕЛ

  Емисијата „Тунел“- во вторник и четврток на МРТ1.

   

 • Образовни Понеделник- Петок, 11:25

  ОД А ДО Ш

  Емисија за буквите „Од А до Ш“ од понеделник до петок на МРТ1 со почеток од 11:25 часот.

 • Спортски Понеделник, 18:20

  ТЕЛЕСПОРТ

  Телеспорт е емисија што се враќа на програмата на МТВ по подолго време. Ќе има информативен и аналитички карактер, а најчесто ќе третира теми од домашниот спорт.

 • Образовни Понеделник - Петок, 10:30

  ГОЛЕМ ОДМОР

   

  Писмени, тестови, задачи. Не е лесно. Дојдете на „Голем одмор“, можеби таму е решението на сите ваши проблеми.

  Од понеделник до петок во 10.30, МРТ1.
   

   

 • Дебатни Четврток, 20:15
 • Информативни Понеделник, 21:50

  БИЗНИС 365

  За поголем развој на социјалната економија потребно е да се вклучи пошироката бизнис- заедница, велат економистите. Концептот овозможува намалување на невработеноста кај ранливите групи. Клучна за развој на социјалните претпријатија е и иновативноста.

 • Информативни Понеделник- Петок, 06:45/ Сабота, 08:00

  МАКЕДОНИЈА НАУТРО

  Гледајте ја утринската програма „Македонија наутро“, од понеделник до петок со почеток од 06:45, и во сабота со почеток од 8 часот.  

 • Информативни Четврток, 15:20

  МОЈ ДОКТОР

  Емисија за подобрување на здравјето и поквалитетен живот. Вторник и четврток на МРТ1, „Мој доктор“ со д-р Сашо Делиниколов.

Pages