Стил

Блог вести

 • Стил 11.11.2015 11:56

  Кои се најдобрите дестинации за зимско летување?

  Египет долго време важеше за омилена дестинација за зимски „летувања“. Меѓутоа поради турбулентните политички промени, заканите од терористи и целокупната влошена безбедноста состојба, туристите во поголем број некое време сигурно нема да се вратат во оваа африканска земја. 
   
 • Стил 04.11.2015 10:51

  Идеална возраст за брак е од 28. до 32. година

  Математиката открива кога е идеално време за брак. Истражувањето спроведено на Универзитетот Јута открива дека идеално време за стапување во брак е од 28 до 32 години.

  Научниците тврдат дека стапувањето во брак во тој период ги намалува шансите за развод во првите пет години.

 • Стил 14.09.2015 13:56

  Десет најевтини европски дестинации

  Британската компанија „Пост офис“ состави листа од десет најпристапни туристички дестинации во Европа во 2015 година.

 • Стил 27.07.2015 17:32

  Помалку венчавки во Лас Вегас

  Лас Вегас го посетуваат се поголем број туристи, но се помал број двојки се одлучуваат во него и да се венчаат.

  Бидејќи Лас Вегас, меѓу другото, е познат и по венчавките, овој проблем градот го чини околу милијарда долари годишно.

 • Стил 20.07.2015 15:44

  Селфи стаповите масовно се забрануваат во музеи, паркови, стадиони...

  Се повеќе музеи, забавни паркови и спортски стадиони ја забрануваат употребата на селфи стаповите верувајќи дека претставуваат ризик за безбедноста.

 • Стил 26.06.2015 11:16

  Претприемачите, спортистите и адвокатите се најпривлечни за жените

  Жените најмногу се заинтересни за мажи кои се претприемачи, спортисти и адвокати. За жените богатството и статусот се двете најпривлечни карактеристики кај мажите, покажува анкетата на интернет-страницата Seekingarrangement.com.
   
 • Стил 28.05.2015 12:03

  Колкава напојница да се остави во одреден дел од светот

  Убаво е чувството да се награди келнерот по добрата услуга, но дали е тоа вообичаено и потребно во секоја земја? На напојницата во одредени земји од светот сосема поинаку се гледа. Некои, ако не ја добијат ќе се навредат, додека други, пак, со добивањето ќе бидат навредени.
 • Стил 12.05.2015 14:00

  Јаболка пред одење во шопинг за поздрав шопинг

  За да се открие колку здравиот оброк пред одење во продавница ги поттикнува купувачите да купуваат здрава храна, научниците од британскиот Универзитет Корнел спроведоа експеримент каде анализирале како тоа што луѓето го јадат пред одење на шопинг влијае на изборот на намирници.

 • Стил 29.04.2015 14:00

  Седум помалку познати архитектонски чуда

  Заборавете на Таџ Махал и Колосеумот, следуваат некои од најимпресивните градби во светот.
   
  Палатата на Парламентот во Букурешт, Романија
   
 • Стил 09.03.2015 15:15

  Мажите поголеми „нарциси“ од жените

  Една неодамна спроведена студија го потврди она во што многумина можеби веќе и го претпоставуваа, а тоа е дека мажите се понарцисоидни од жените.

Pages