Стил

Блог вести

 • Стил 18.11.2019 11:21

  Мост за кој пишувал и Гете

  Бастеи е место кое веќе 200 години привлекува туристи од целиот свет. Станува збор за простор со воодушевувачки варовнички карпи кои ги формирале ветровите и водата во текот на илјадници години.

 • Стил 18.11.2019 11:20

  Најмладо женско лице до врвот на Килиманџаро

  Подвигот на малата, но силна Ешлин Мендрик, ги воодушевил и искусните планинари. Девојчето одбило било каква помош при искачувањето до висина од 5.895 метри. Инаку, до врвот Ухуру, доаѓаат само две третини од лицата кои тргаат кон него.

 • Стил 15.11.2019 16:13

  „Најк“ ја прекинува соработката со „Амазон“

  Оваа вест го вклучи алармот на малопродажната индустрија, а експертите наѓаат дека и останатите брендови би можеле да го следат потезот на „Најк“ кој сака да се фокусира на директен однос со потрошувачите.

 • Стил 15.11.2019 12:58

  Црвена река- причина плус да се посети Перу


  Оваа необична река се наоѓа во областа Куско и може да се види само во сезоната на дождови кога порој на вода го мие речното корито.
 • Стил 14.11.2019 12:06

  Совети за одгледување орхидеи

  Цветовите на орхидеите не смеат да бидат директно изложени на сонце, секогаш треба да бидат во блага сенка. Орхидеите се распостранети по цел свет, со бројно семејство од преку 20 000 врсти, меѓутоа во културата е познат помал број.

 • Стил 02.10.2019 14:38

  Боите на домот

  Во просториите во кои доминира една боја има нешто што ги прави домаќините на тој дом сигурни во својот избор и како да праќаат порака дека овде живеат луѓе коишто знаат да го искористат максимумот од потенцијалот на една боја и да се определат за декорации коишто се одраз на нивниот карактер.

 • Стил 17.09.2019 12:47

  Мали промени во станот со големи ефекти

  Еве неколку идеи за уредување кои потполно може да го променат дизајнот во домот. Една од најдобрите промени е бојосување на ѕидот можеби во контрасна и свежа боја или мирни тонови во зависност од тоа за што ви служи просторијата.

 • Стил 25.09.2018 12:01

  Нова „Лоиви“ чанта во форма на слон

  За оние кои бараат нов, поинаков моден детаљ, шпанскиот бренд „Лоиви“ ја нуди својата најнова кожена чанта во форма на слонче, како дел од колекцијата есен-зима 2018.

 • Стил 30.08.2017 10:50

  Колку Европејците трошат на патување?

  Граѓаните на Луксембург трошат најмногу пари на патување, во просек 740 евра по лице, споредувајќи со другите земји од Европската унија, покажува истражувањето на Евростат за 2015 година.

 • Стил 25.05.2017 13:50

  Стинг го продава својот стан вреден 56 милиони долари во њујоршката улица на богаташите

  Британскиот рокер Стинг и неговата сопруга Труди Стајлер го продаваат станот во Њујорк Сити, кој се наоѓа на една од најскапите улици, во Централ Парк Вест.

Pages