Стил

Блог вести

 • Стил 20.04.2021 16:40

  Сончев камен-кристал на оптимизмот и изобилството

  Неговите моќи се одамна препознати и ценети. На старите Викинзи им служел како компас за навигација во текот на пловидбата. Во Индија служел како помош за ослободување од негативни сили.

 • Стил 15.04.2021 19:39

  Тиркиз-кристал што го подобрува здравјето и привлекува богатство

  Кристалите од дамнина се познати по природната убавина, но  и по моќното  делување на човечкото здравје. Во времето кога не постоела денешната форма на медицина, кристалите имале голема исцелителна улога.

 • Стил 09.04.2021 10:38

  Малахит- камен на надежта и вербата

  Малахитот е познат од дамнина, кога е откриен во планините на јужен Иран, во познатите рудници на царот Соломон. Името на малахитот најверојатно доаѓа од грчкиот збор „малакос“, што значи мек, токму поради слабата цврстина.

 • Стил 06.04.2021 10:27

  Скриените богатства на Едрене

  Најголемиот град во северозападниот дел на Турција, сместен во долината на Тракија, каде се слеваат три реки создавајќи живописен пејсаж, поради близината на гранците со Грција и Бугарија, воедно е и главен транзитен центар на Источната Траса.

 • Стил 05.04.2021 11:47

  Непроценливото богатство на Истанбул

  Неброено многу посетители низ вековите останале восхитени од убавината на Истанбул, каде слој по слој пред посетителите се отвора историјата.

 • Стил 02.04.2021 13:41

  Опојната магија на ориентот

  Ориентот од секогаш бил инспирација за поетите и за патеписците, магичен простор кој го опевале во своите дела. Истанбул, како круна и симбол на точката на која се спојуваат истокот и западот, восхитува и зрачи со својата бесмртност и вечност.

 • Стил 01.04.2021 13:41

  Величествениот зелен скапоцен камен- смарагдот е симбол на среќа, богатство и духовност

  Смарагдот е вид минерал со висока природна чистота заради големата присутност на хром во хемискиот состав. Тој не е толку привлечен во природен облик, но кога е обработен со правилен рез, е исклучително заводлив и отмен.

 • Стил 08.03.2021 17:18

  Карнеол- камен кој ја стимулира енергијата и виталноста

  Карнеолот е мал прозрачен камен, често измазнет од вода, во портокалова, розова, црвена и кафена боја. Најмногу го има во Индија, Велика Британија, Чешка, Словачка, Перу, Исланд и Романија.

 • Стил 23.02.2021 17:47

  Совети за одгледување здраво и бујно цвеќе

  Малкумина знаат дека рицинусовото масло е многу благотворно за бујни цвеќиња. Едно лажиче рицинус се меша со 1 л вода –одстоена неколку денови. Веднаш по доброто мешање се полеваат билките.

 • Стил 18.02.2021 17:15

  Мали промени во станот со големи ефекти

  Еве неколку идеи за уредување кои потполно може да го променат дизајнот во домот. Една од најдобрите промени е бојосување на ѕидот можеби во контрастна и свежа боја или мирни тонови во зависност од тоа за што ви служи просторијата.

Pages