Стил

Блог вести

 • Стил 17.02.2021 15:37

  Што е успех и како се доживуваме себе си

  Успехот е многу индивидуална перцепција за животот и комуникацијата со сѐ околу нас, па и со самите себе си . Успех е ако самите сме задоволни со својата состојба на умот. Менталната состојба на поединецот често пати е појдовна точка за остварување на сите други животни успеси и

 • Стил 16.02.2021 17:03

  Зошто дарувањето е важен чин во нашиот живот

  Со подароците настојуваме да го отвориме своето срце, да ги развеселиме драгите луѓе, а посебните моменти и пригоди да ги направиме уште поубави со наградување на одредени личности. Подароците имаат длабока смисла, ги потенцираат емоциите и благодарноста.

 • Стил 28.01.2021 15:51

  Кои ткаенини се штетни за нашата кожа?

  Пазарот е преплавен од ефтини производи од текстил и може да се најде се и сешто, но, за каков состав се работи дали е синтетика, или природен материјал, што се содржи, дали има алергенси, иритирачки супстанци штетни за нашето здравје, некои за кожата, некои за дишењето.

 • Стил 26.01.2021 16:55

  Легенди за ружата- кралицата на цвеќињата

  Кралицата на цвеќињата, присутна на најважните настани во нашите животи, култната ружа, трендафил или роза е најопеаното цвеќе. Ружите ги има во речиси сите бои на спектарот, преку 30 илјади видови.Тие се едни од најстарите познати цвеќиња.

 • Стил 05.01.2021 16:15

  Како настанал приборот за јадење

  Лажиците се користени за јадење уште од палеозоикот. Праисториските луѓе најверојатно користеле школки и вдлабнати парчиња дрво како лажици. И грчкиот и латинскиот збор за лажица „коклеа“ значат спирално обликувана куќичка од полжав.

 • Стил 24.12.2020 10:49

  Дали жените се подобри во мултитаскинг од мажите?

  Резултатите од повеќе студии потврдија дека не само жените ја имаат оваа способност. Постојат разлики во брзината на обработка на информации, просторна ориентација и интелигенција на флуиди. Сепак, тоа не е клучно во овој случај.

 • Стил 23.12.2020 14:33

  Како изгледа Белата куќа за време на божикните празници

  Божиќните традиции на семејството на претседателот на САД се менуваат со текот на годините. Така, некогаш во оваа куќа се организирале битки со снежни топки, но тоа повеќе не се практикува.

 • Стил 18.12.2020 10:15

  Како да се избере вистински подарок за детето

  Играта претставува важна компонента во растењето на децата. Преку играта учат и развиваат нови вештини. Низ играта децата истражуваат и експериментираат. Играта е простор низ кој се искажуваат и се докажуваат, тогаш се целосно свои.

 • Стил 16.12.2020 17:24

  Аметист-камен на духовното прочистување

  Поради својата виолетова боја аметистот е еден од најпопуларните минерали. Аристотел го користел како средство за лекување од алкохолизам. Во средниот век бил омилен кај црковните лица. Ако се наоѓал на прстените на бискупите значело духовно прочистување.

 • Стил 11.12.2020 12:05

  Aхат- симбол на здравје, благосостојба и долговечност

  Исклучителните својства на кристалите и новните позитивни ефекти на човекот се познати неколку илјади години. Нивната лековита и исцелителска моќ и вредности, ги препознале древните Египќани, Грци и Римјаните. Тие правеле накит и амајлии за лекување различни здравствени тегоби.

Pages