Стил

Блог вести

 • Стил 29.06.2021 13:02

  Потонатиот град Кекова

  Кекова не е позната само по прекрасното тиркизно море, туку и по античкиот и мистериозен потонат град.

 • Стил 28.06.2021 12:37

  Адреналинско доживување со жичница Олимп на планината Тахтали

  Туристите кои ја посетуваат Анталија, неизоставно треба да ја доживеат и ретката можност за возење со спектакуларната жицница Олимп на планината Тахтали.

 • Стил 28.06.2021 12:31

  Античкиот град Олимпос

  Античкиот град Олимпос се наоѓа во близина на градот Кемер, во провинцијата Анталија, на медитеранскиот брег на Турција.

 • Стил 25.06.2021 15:28

  Црквата во Демре ја крие тајната за животот и смртта на Св. Никола

  Некогаш познат како античкиот град Мира, денеска именуван како Демре, е град кој е едно од светите места за православните христијани и римокатолиците, но оттука потекнува и  и историската инспирација за митот за  Дедо Мраз.

 • Стил 24.06.2021 15:29

  Рафтинг авантура на кањонот Копрулу

  Ако сте веќе во Анталија, популарната туристичка рута за ова лето, можете да го збогатите задоволството од патувањето со посета на реката Копрулу, која мешајќи ги тиркизната и зелената боја, одблеснува со раскошен сјај.  Спектакуларниот кањон Копрулу е заштитено подрачје и простор кој е прогласен

 • Стил 24.06.2021 12:03

  Античкиот град Перга

  На само два километри оддалеченост од автопатот кој води кон една од главните туристички зони во Турција, регионот Анталија-Аланија, каде се распослани едни од најатрактивните ресорти, се наоѓа прекрасниот антички град Перга.

 • Стил 23.06.2021 10:53

  Волшебните пристаништата и марини во регионот на Анталија

  Покрај раскошот на тиркизното море, природните пејсажи, разновидните бои на овошјето и зеленчукот, шаренилото на традиционалните ракотворби и привлечноста на медитеранската архитектура, реонот на Анталија надалеку е познат по пристаништата и марините кои зрачат со убавина и кои се архитектонски с

 • Стил 31.05.2021 12:13

  Пролетно уредување на домот

  Пролетта е идеално време за освежување на домот. Со доаѓањето на потоплите денови, многумина се одлучуваат за поголеми реновирања, како што е замената на керамички плочки.

 • Стил 05.05.2021 12:18

  Црниот турмалин- најбогатиот минерал на планетава е симбол на мистика и сила

  Црниот турмалин е познат преку 1400 години и спаѓа во најбогатите и најмоќните кристали на земјава. Сепак првите записи за него датираат од 1524 година. 95% од групата турмалини му припаѓаат на црниот турмалин.

 • Стил 27.04.2021 10:12

  Тигрово око- камен заштитник на успехот и благосостојбата

  Низ историјата каменот тигрово око  бил прочуен како еден од најмоќните талисмани. Го носеле за заштита од зарек, проклетства, лоша среќа и сите видови зла.

Pages